19.11.2023 | 11:16
Защо Стилиян Петров не стана кмет на София?
Футболистът приел да е кандидата на ГЕРБ, но дни преди да внесат документите му, се оказало, че няма адресна регистрация в столицата

Футболистът Стилиян Петров е трябвало да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, научи сензационно „Уикенд” от свои източници в партията. Легендарният играч на „Селтик” (Глагзгоу), който успя да се пребори с тежка форма на левкемия преди повече от 10 години, е бил поканен лично от Бойко Борисов в началото на септември. Учудващо за мнозина, Стенли се е съгласил да се впусне в битката за столичен градоначалник, но внезапно се е появило непреодолимо препятствие.

Оказало се, че Стилиян Петров не отговаря на основното изискване – в последните 6 месеца адресната му регистрация да е в столицата. Това станало ясно буквално дни преди ГЕРБ да обявят номинацията му, когато започнали да се окомплектоват документите му. Така възможността Стилиян Петров да е кандидат за кмет на столицата пропаднала.

От ГЕРБ задействали „план Б” – бизнесмена Любомир Минчев, който е в IT-сферата и би бил копие на основния претендент за поста Васил Терзиев. Минчев първоначално се съгласил, само ден по-късно отклонил поканата, тъй като жена му Десислава била категорично против. Съгласил се обаче да е кандидат за общински съветник. Така на хоризонта се появил Антон Хекимян, който вече приел, макар и трудно.

„Ако Стилиян Петров беше издигнат като кандидат за кмет на София, ГЕРБ със сигурност щяха да стигнат до балотаж и дори да спечелят изборите – той се ползва с безупречна репутация”, коментират политически анализатори.

Бойко Борисов сам призна след изборите в София, които ГЕРБ загуби, че партията е имала друг кандидат за кмет, който обаче не е имал софийска регистрация, и затова е издигнал Антон Хекимян. Борисов не назова името му, но става дума именно за Стилиян Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране