18.07.2022 | 12:37
Зеленски уволни главния прокурор и шефа на Службата за сигурност
Броят на случаите, в които се разследват служители на службите за сигурност и прокурори за връзките им с врага, поставя въпроси пред ръководителите на съответните органи

Броят на случаите, в които се разследват служители на службите за сигурност и прокурори за връзките им с врага, поставя въпроси пред ръководителите на съответните органи. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, който по-рано подписа укази за отстраняване на главния прокурор Ирина Венедиктова и ръководителя на Службата за сигурност Иван Баканов, съобщи „Укринформ“.

„Реших да отстраня главния прокурор и ръководителя на Службата за сигурност на Украйна. Към днешна дата са регистрирани 651 наказателни производства за държавна измяна и съучастие на служители на прокуратурата, органите на досъдебното разследване и други правоохранителни органи. По 198 наказателни производства са повдигнати обвинения на съответните лица“, каза президентът във видеообръщение, цитира news.bg.

По-конкретно, повече от 60 служители на прокуратурата и СБУ останаха на окупираната територия и работят срещу страната ни, отбеляза Зеленски.

„Подобен набор от престъпления срещу основите на националната сигурност на страната и разкритите връзки между служителите на службите за сигурност на Украйна и руските специални служби повдигат много сериозни въпроси пред съответните ръководители. На всеки един от тези въпроси ще има подходящ отговор“, завърши президентът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране