25.11.2016 | 18:05
Жоро Гъза е домакин на партийния форум на ДСБ
Радан Кънев и съпартийците му два дни ще бистрят политика в хотела му във Велико Търново

Кумецът на Цветан Василев – Георги Георгиев, известен още и с прякора си Жоро Гъза, ще приюти Националното съвещание на Демократи за силна България на 26-27 ноември. Сбирката е в „Интерхотел Велико Търново“, който се управлява от Георгиев.

За 11 часа утре е предвидена речта на Радан Кънев на форума, който се смята за решителен за бъдещето на дясната партия.  Буди интерес, защо Радан и съпартийците му избират точно „Интерхотел Велико Търново“ за важната си сбирка.

Близостта между Цветан Василев и Георги Георгиев носи на напористия бизнесмен необезпечени кредити от 67 млн. лв., отпуснати от фалиралата банка – КТБ. Само две от фирмите под негов контрол – „Генимекс инвест“ и „Интерхотели Велико Търново“ са кредитирани с над 30 млн. лв. от парите на вложителите в КТБ.

След фалита на КТБ и бягството на кума му, Георгиев се активизира в „изкупуването“ от изгорели вложители на негарантираните им депозити в банката, в стремеж да стопи на хартия, чрез цесии, огромните си дългове.
Въпреки огромните дългове към КТБ, се оказва, че към момента повечето от изпълнителните дела, които е завела банката срещу него и фирмите му са спрени, поради инициирани от самия Георгиев производства по несъстоятелност пред съдилищата в Плевен и Ловеч.
Интересен е и друг факт около Георгиев. Според медийни публикации той работи в тясна връзка със скандалната съдийка Румяна Ченалова. Именно тя му дава юридически съвети, как да разиграва синдиците на КТБ и му осигурява контакт със съдийката Весела Сахатчиева от Плевен, която пък гледа делото за несъстоятелност на „Генимекс инвест“.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране