17.02.2024 | 10:57
Антон Кутев: Кирил Петков също е минал „по пътя на Копринката“
Как си представяте Радев да се сбори с Пеевски?!

Този, който ще гради следващото правителство, ще бъде Бойко Борисов. Не мисля, че ще има проблем с т.нар. ротация. Но този, който носи мандатът, е Борисов. И те няма да рискуват да го саботират. Това заяви пред БНТ Антон Кутев, говорител на служебните кабинети на президента Радев.

Кутев заяви още: „Моите уважения към Денков, но той за външен министър не става. ППДБ и ГЕРБ се мразят истински и автентично. ППДБ мисли като корпоративна структура – да вземем максимума. Според мен едните искат да вземат място повече, другите – не, няма да ви го дадем, то си е наше. Спорът ще свърши в полза на Борисов“.

Кутев изтъкна, че „голямото предимство на служебните кабинети“ е било, че е имало един център: „Докато в сегашния има три или четири центъра. Това не помага на България, на газа или на който и да било друг. Това са лични сметки, в повечето случаи зле направени“.

Запитан за политическия проект на Радев, той отговори: „Няма да има партия „Трети март“ на 3 март. Или поне няма да има такава, зад която стои президентът“.

„Президентът на терен би два пъти Пеевски. ДПС подкрепи президента, но Пеевски не се яви. И сега вика: „Ела на моя терен“. Президентът Радев два пъти печели и двата избора, но не мога да си представя Пеевски колко процента ще спечели сега. Не му давам повече от 6%. Голямата сила на Радев е, че е спечелил мажоритарните избори. И с тези 6%, които има Пеевски, да каже: „Ела да се сборим на тепиха на партиите“… Освен това реториката на Пеевски не е тази на ДПС“, заяви Кутев.

„Разрухата на тази партийна система е неизбежна. За съжаление, моята партия БСП може да не влезе в Европейския парламент. ПП също ще загуби много. Ще видим пренаредена политическа система. Друг е въпросът кой ще е носител на новата партийна система“, коментира още Антон Кутев.

Запитан какво ще даде комисията „Нотариуса“, той отговори: „Генералното послание на президента, който той не за първи път отправя е, че ние трябва да излезем начисто, да излезем чисти от цялата тази натрупана шлака, огромна част от която е в съдебната система. Тази шлака съществува за съжаление и в политическата система, и в системата за сигурност. Трябва да има нетърпимост срещу това и да се използват всички европейски механизми за регулация“.

На въпрос защо на „Дондуков“ 2 не коментират „пътя на Копринката“, Кутев заяви: „Цялата тази мръсна игра мина с Пламен Узунов и той е напълно реабилитиран от сегашната съдебна система. По същия начин стоят нещата и с Копринков в момента. Всъщност, кой е „пътят на Копринката“? Да не се окаже, че той минава през магистрала „Хемус“? Кирил Петков няма как да не е минал със сигурност през ръцете на Копринков. Защото какъв е механизмът – Копринков предлага определен списък с хора на президента, този списък после е пратен в ДАНС и оттам нататък минава на политическото назначение. И какво, Кирил Петков да не е минал по друг път? По кой път е станал министър?!“.

За ситуацията в БСП  Антон Кутев отбеляза: „Корнелия ще изключва хора от партията, докато не остане сама и се самоизключи. Огромният проблем на БСП в момента е автентичната глупост. А политиката е професионална работа“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране