12.08.2015 | 0:05
Автобус премаза бебе на гара
Момче на 10 г. се заби в бетоновоз

Едно дете почина, а други две бяха ранени при три тежки катастрофи в страната. Момченце на година и половина почина след удар от автобус в Ямбол, друго дете – на 10 г., е с опасност за живота, след като е блъснато от камион в град Раковски.

Двата инцидента са станали в понеделник, докато децата карали велосипеди. Детето, блъснато от автобус, почина в ямболската болница, съобщи говорителят на ОД на МВР Татяна Павлова. Инцидентът е станал вчера около 14,20 ч. на централната автогара в Ямбол вчера. Автобус “Ивеко”, управляван от 55-годишен водач, при навлизане в района на автогарата и маневра „завой надясно” за паркиране в сектора за качване на пътници, блъска дете, което вследствие на удара попада под автобуса.

Малко по-късно детето е починало. Свидетели на инцидента, разказват, че детето е било на колело и се появило внезапно. Шофьорът не могъл да реагира по никакъв начин. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. По случая в Районното управление на полицията в Ямбол е образувано досъдебно производство.

При подобен случай в същия ден пострада и 10-годишно момче в Раковски. Катастрофата е станала в понеделник в Раковски около 17,20 часа. Тогава на спешния телефон 112 бил получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на ул. „Завет” между товарен камион „МАН” и малък велосипедист. Пред изпратения на мястото на инцидента полицейски патрул свидетели обяснили, че момченцето с колелото внезапно излязло на пътното платно и се ударило в бетоновоза. Детето е било откарано в много тежко състояние и с опасност за живота в болница, а алкохолната проба на шофьора на 35 години от Раковски е отрицателна.

Вчера сутринта пък на бул. “Климент Охридски” в столицата на пешеходна пътека кола помете дете. 9-годишното момиченце е пресичало, когато автомобилът  налетял и го е ударил. Детето е със счупен крак и е откарано в института “Пирогов”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране