14.03.2024 | 10:28
Баба Марта се вихри – от 2 до 20 градуса ни чакат през следващите 7 дни
Слънце и дъжд ще се редуват у нас

Днес ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, в планините над 1200 m – от сняг. Ще духа умерен северозападен, в Източна България – север-североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 9° и 14°.

В петък облачността ще се задържи значителна и на места в източните и планинските райони ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Западна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от север-северозапад, през нощта срещу събота ще стихне.

В събота ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където след обяд ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а дневните ще се повишават и максималните ще са между 12° и 17°.

В неделя на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад отново ще се усили до умерен.

В началото на следващата седмица облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево.

Във вторник и сряда отново се повишава вероятността за валежи, през първия ден в западната половина от страната, втория – и на изток. Вятърът ще бъде най-често със западна компонента. Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните – между 12° и 17°, в сряда от североизток ще започнат да се понижават.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране