28.01.2024 | 15:23
Байдън окончателно отряза Денков
Премиерът остава без историческо 8-СЕКУНДНО ВИДЕО като Киро Петков

Вече няма и грам съмнение – президентът на САЩ Джо Байдън окончателно е отказал среща с ротационния премиер на България Николай Денков.

Вместо унизения Денков, привилегията да влезе в Белия дом в началото на следващия месец е получил германският канцлер Олаф Шолц, съобщи „Евронюз“.

Поводът за срещата им, разбира се, е войната между Украйни и Русия – целта на посещението на Шолц е да обсъди с Байдън възможностите за увеличаване на помощта за украинската армия.

Според изявлението от Белия дом, Байдън ще приеме канцлера на Германия на 9 февруари. От официалната резиденция на президента на САЩ обаче няма и дума за евентуална среща с министър-председателя на България.

Както стана ясно преди дни, в началото на идния месец Денков заминава на работно посещение в САЩ. То се организира от лобистите „Manatos & Manatos“, наети от „Продължаваме промяната“ за  100 000 долара. Договорът за лобизъм пред висши политици в САЩ е бил подписан в края на миналата година от Асен Василев, а според Борислав Цеков един такъв разход, направен от партийната субсидия, е в противоречие със Закона за политическите партии.

В „Продължаваме промяната“ са маниаци на тема селфита със световните политически лидери, като пионер в това отношение е Кирил Петков.

През 2022 г. в Брюксел се проведе историческа среща между колосите в международната политика – тогавашния премиер Кирчо и Джо Байдън. Срещата продължи точно… 8 секунди!

Толкова сега се надява да получи и Денков поне с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Срещу 100 000 долара!

2 коментара

  1. Павлин димитров каза:

    Плащате100000 за среща с американският призиден, а в България набира е дарения за деца в нужда. С тези пари може поне 4-5 деца да се лекуват в чужбина. Време е да не се въртите на рулетка кой да управлява въве те си от властта доста порази свърших те и вършите.

  2. Анонимен каза:

    Подлезурко

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране