24.02.2016 | 0:01
Българин и холандец на съд за трафик на хероин за 2,1 млн. лева
Реджеп Мурад се е признал за виновен и дал обяснени

Окръжната прокуратура в Хасково внесе в съда обвинителен акт срещу Реджеп Мурад, български гражданин, и Мехмет Сафранти, холандски гражданин от турски произход, за трафик на 29,8 кг хероин за над 2,1 млн. лв. от Турция през България за Холандия, съобщиха от прокуратурата.
53-годишният Мурад и 39-годишният Сафранти са предадени на съд за това, че без надлежно разрешително, в съучастие, първият като извършител и вторият като помагач, са пренесли през границата на страната високорисково наркотично вещество, като предметът на престъплението е в особено големи размери и деянието представлява особено тежък случай.

Реджеп Мурад живял на квартира и работил в гр. Бреда, Холандия, до декември 2013 г. По време на престоя си там се запознал с Мехмет Сафранти. В началото на август 2014 г. Сафранти се обадил на Мурад, който си бил в България, и му казал, че има работа за него, но трябвало да пътува до Турция, за да му обясни подробно. Двамата се срещат на 13 август 2014 г. в Истанбул. Мехмет съобщил на българина, че трябвало да пренесе от Турция до Холандия хапчета виагра или екстази срещу възнаграждение. Мурад приел, като трябвало да отнесе пратката с микробус до Бреда, Холандия, където щял да получи за работата 5 хил. евро. При извършена митническа проверка на микробуса, шофиран от Мурад, под задната седалка бил открит тайник, в който са намерени и иззети 60 пакета с кафяво прахообразно вещество, идентифицирано като хероин. Пратката била с общо тегло 29,826 кг на обща стойност 2 186 640 лв.

Разпитан на досъдебното производство, Реджеп Мурад се е признал за виновен и дал обяснения. Мехмет Сафранти не се признал за виновен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране