12.03.2024 | 10:28
Бивш шеф в МВР: Убиха Божанов, за да не приказва
Не успяхме да заловим Петьо Петров-Еврото, защото изтече информация 15 минути преди акцията, обяви Петър Тодоров

Мартин Божанов-Нотариуса беше застрелян, защото някой се притесни, че може да се разприказва. Това обяви в интервю за БНТ доскорошният главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той заяви, че не разполага с информация Божанов да е бил сътрудник на МВР, но в същото време попита, защо след като Нотариуса е бил следен, обезпечен със СРС и наблюдение, е било допуснато да бъде убит.

Защо е назначена и освободена от ГДБОП некомпетентно съпругата на Божанов, попита още Тодоров. По думите му тя е влязла в антимафиотската служба с външен конкурс. „Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена, води до нейното връщане впоследствие“, обяви той.

По времето, в което Петър Тодоров беше главен секретар на МВР, имаше опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случи. „За мен не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая“, подчерта той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране