16.01.2024 | 10:36
Бивша полицайка се опита да убие гаджето си, кла го жестоко с нож
Нанесени са били 8 удара с кухненски нож в областта на врата, тялото и главата

Окръжният съд в Силистра остави под домашен арест 44-годишната жена, опитала да убие мъжа, с когото съжителства. Жената e адвокат, бивш разследващ полицай.

Случаят е под надзора на Окръжна прокуратура и се изясняват фактите и обстоятелствата довели до престъплението. Скандалът възниква в нощта на 12 срещу 13 януари.Повдигнатите обвинения са за опит за умъртвяване на 41-годишния мъж, с когото е живеела на семейни начала.

Нанесени са били 8 удара с кухненски нож в областта на врата, тялото и главата. Мъжът е в болница, но опасност за живота му няма. Обвинението поиска постоянна мярка „задържане под стража“, но бе удовлетворено искането на защитата за „домашен арест“ с мотив, че тя има десетгодишно дете, за което трябва да се грижи и че има съпричастност към деянието, но то било в отговор на упражнявано върху нея, от три години, домашно насилие.

Мярката ще бъде протестирана, заяви Окръжният прокурор Ивелин Чафаланов. Нараняванията са нанесени в задната част на тила, което според прокуратурата изключва самоотбрана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране