15.02.2024 | 10:31
Борисов брани вътрешния министър, бесен е на „Промяната“
Вождът на ГЕРБ с дълга тирада срещу Найо Тицин и критики към ППДБ

Бойко Борисов е ядосан на „Продължаваме промяната“ (ПП) и (част от) медиите. Той  отново даде рамо на вътрешния министър Калин Стоянов, чието отстраняване искат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

На брифинга на лидера на ГЕРБ отново присъства пиарът на ПП Найо Тицин. Това накара Борисов да се обърна към него с дълга тирада и критики към партията му.

След въпрос за ротацията в правителството той каза: „Аз не знам дали Найо Тицин ги съветва непрекъснато (че го гледам), но аз всеки ден разбирам от тях, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите, да ни предложат това, което парламентът би трябвало да гласува, ако евентуално има ротация. А в същото време те не слизат от студиата от интервюта. Просто не мога да разбера кое от двете трябва да спазваме. Освен това в тези изказвания аз виждам, нека да го кажем, неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имат, като някакви антикорупционери. Аз искам да напомня – при такива скандали, каквито имаше през последните месеци при тях, най-малкото им отива такъв образ. В спортно министерство – десетки хиляди лева рушвети. Колегата Денков казва „сглобката дори малко ни стеснява възможността“. Да, стеснява ви възможността, защото вместо десетки хиляди лева рушвети щяха да са стотици хиляди. В Министерството на електронното управление нямаше да са 500-600 милиона, а щяха да са няколко милиарда, най-вероятно. Ако това, че ние сме спрели тези неща, е някакво стесняване… аз така го разбрах. И затова – език мой, враг мой. Когато те попитат за Северна Македония и ти се объркаш като пиленце в кълчища и трябва вътрешният министър да ти оправя нещата, защото какъв по-естествен въпрос, когато са двама външни министри и премиер, за Северна Македония, за Албания, и да отговориш така, както всеки може, който е работил по темата, да отговори. Ние не сме виновни за това.“.

Освен това за две години милиарди от „Лукойл“ отишли при Путин.

„Левчето, което крадоха от вашите джобове, е факт. Заради това те искаха да си подават оставка. Вие, част от вас (обръща се към репортерите), обслужвахте тази теза – че, видите ли, че ако се спре дерогацията и че нямало да може да работи с неруски петрол, че цените на горивата щели да отидат… където бяха с дерогация и какви ли не апокалиптични сценарии. Оказа се, че нито цените се вдигнаха, рафинерията в момента работи със 100% неруски петрол и аз вчера на обяда, който имах, разказах на колегите“, посочи Бойко Борисов.

Той призова да се разреже която и да е газопреносна тръба у нас и щяло да се види, че „в България в момента се харчи само руски газ“.

Борисов продължи обръщението си към Найо Тицин и по повод оттегления от правителството законопроект, свързан с узаконяване на отсечки, които са строени със спорни процедури. ГЕРБ нямало да го подкрепят такова решение в парламента.

„И вие не само, че го изтегляте, бламирате си министъра, а излизате на трибунка да се похвалите! Все едно на нас ни дреме на шапката“, каза видимо ядосан Бойко Борисов.

Той продължи със старата си теза, че през последните три години не било построено нищо.

„И литнахте по студиата по твое указания, Найо, да обяснявате колко сте готини, а едва ли ГЕРБ ви пречи. Няма такова нещо! ГЕРБ отговаря за външно министерство сега. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши! Всички! И последните три години са били ваши! А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там“, посочи Бойко Борисов.

„На вътрешните работи ние имахме един зам.-министър – вие го уволнихте! Без да ме питате, без нищо! Факт ли е?“, попита гневно Борисов пиара на ПП.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Духач!….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране