16.09.2017 | 11:07
Борисов за пожарникарите: Ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат вода да подадат
На всички искаме да вдигнем заплатите, следващата година ще търсим възможност, каза премиерът по повод протеста

Няма начин сега да се вдигнат заплатите на пожарникарите и на заетите в МВР, но догодина управляващите ще търсят такава възможност, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Девин. „Аз неслучайно казах, разбира се, че на всички искаме да вдигнем заплатите. Следващата година ще преглеждаме бюджета и ще търсим възможност“, обеща министър-председателят, като посочи, че сега приоритет са били учителските заплати и пенсиите.

После Борисов се върна във времето, когато той е бил пожарникар и се отдаде на спомени, сравнявайки днешната техническа обезпеченост и екипировка на огнеборците с тази по времето на социализма.

„Аз си пазя и мушамата, и брезентовата престилка, гумените ботуши… 12 пъти имам убождане на пирон. Каската ми беше пластмасова. Кутиите с дефламола след пожар. Това беше по времето на социализма“,

обобщи Борисов. Сега карали пожарни коли „Рено“ и „Шкода“, а едно време не било така, пак се отдаде на сравнения бившият пожарникар. „Сега, ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода“, разпени се Борисов.

Борисов призна, че много иска да им увеличи възнагражденията, но в ГЕРБ били отговорни и нямало как – от Еврозоната ни наблюдавали за финансовата стабилност.

1 коментар

  1. гладни политици - Господ да ни е на помощ ! каза:

    по тия вестничета ВСЕ физУномии на мутри , мутренски босУве , все са ядосани тяя министЪри , не ги ебб-авът многУ от ЕС – – ЗАТОВА ТЕ ИЗРИГВАТ , ОРИГВАТ СЕ , ИЗБУХВАТ , ПЛАШАТ КЛИТОРата, а вечерта на закътани места из БАНКЯ , , ,, , , БОЙКО-БОТИГАРДА ГИ СКЪТКА , , и делят сметки и евро-суБсидии -а ние с гайдите , , ,гръбнЯка на тая окрадена от Черв. Еврейска мафия държава , хлопаме тиЕ празни холодильники-refrigerators-2 hand ,белким найдем нещо за хапване забравено от вчера !
    А хазарчето СТАНИПИШЕВ ,шеф на Бълг.цървена партия ,прежали ония 19 000 000 лефа, дето жена му- еврейката ЙОСИФова ЗАГУБИ ВЪВ КИПЪР , ,В тяя банки-ОФШОРКИ ЗА БАНДИТИ !!
    Бойко -приетеля на МИШО БИРАТА , ,ДЕТО фЪв ПРАВЕЦ , , ,ИНФАРКТА НАБЪРЗО , Е РАЗТРЕВОЖЕН ,НЕБРЪСНАТ , ,ТРЯБВА ПО ЗАПОВЕД НА КОЛОНИАЛ-АДМИНИСТРАЦИЯТА НА САЩ в София да уолнява тяя прАкуроре и други неудобни сУщества , дето пречат на „АНГЛО-ДИМУКРАЦИЙТА“ и на наркотика ,отглеждан от ЦРУ- ту в Афганистан през Б-я ,на път за НЮ-ОРК , разбираш ? А СЛЪНЦЕТО ПЕЧЕ ЛИ , ПЕЧЕ , А КОРЕМА СИ КЪРКОРИ ,ТЪЙ КАКТО ПРЕДИ ,рекъл поета !Но за всичко е „виновна” РУСИЯ , според мастодонта-хипототан ояден на политическата мисъл АЛ. ЙО.- глашатая на СДС и Атлантизма в Б-я , комай по –окумуш от другия неграмотник-Паско СУЛУМОНЕВ- звездата на Исраелската мафия у нас ! Господ да ни е на помощ с такива гладни политици !
    Еврейската синагогъ има ли мъдър поглед по тия СВИТОВНИ процеси на ограбване в Б-я ,и да изпъкне във медиите като свинЦки мъде в батак?
    */ батак – политическа кир във СОФ. пър-лала-мент!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране