29.08.2023 | 12:23
Божков е призован разпит дали е давал „такса спокойствие“ на Борисов
На няколко пъти той пускаше схеми и комикси от Дубай с твърдения как точно е станало това

Завърналият се доброволно от Дубай Васил Божков е призован на разпит днес като свидетел по разследването по неговите твърдения за изнудване и за това, че е плащал такса спокойствие на върхушката на ГЕРБ.

На няколко пъти през последните близо 3 години, той пускаше схеми и комикси от Дубай с твърдения как точно е станало това. После обяви, че е дал сигнал до прокуратурата, в което описва всичко. Държавното обвинение обаче обяви, че няма как да обръща внимание на неговите твърдения, докато не го разпита като свидетел и не закрепи неговите думи като доказателства по дело.

По времето на правителството на Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков обаче се стигна до задържане на Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова. То бе аргументирано с твърденията на Божков, че е бил изнудван.

Веднага след ареста прокуратурата разкритикува действията на МВР и пусна тримата, без да им повдигне обвинение. Държавното обвинение обвини МВР, че е опорочило разследването и че изобщо не е имало основание да го образува. Тогавашният вътрешен министър Бойко Рашков и премиерът Кирил Петков пък обвиниха прокуратурата, че саботира разследването и отказва да провери твърденията на Васил Божков, че е давал огромни подкупи на Борисов.

Още на 16 май т.г. намиращият се по онова време в Дубай бизнесмен поиска да се върне като защитен свидетел срещу Борисов. „Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има защо да се страхува. Готов съм да се върна в България като защитен свидетел“, написа тогава Божков.

Преди два дни бившият премиер Бойко Борисов обяви, че няма никакво притеснение. „Това, което съм коментирал, съм го казал и в прокуратурата на няколко разпита, няма какво да добавя по темата“, обяви лидерът на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране