24.03.2022 | 12:46
Божков с шокиращи свидетелства за огромни рушвети за Горанов, Севда тв и Борисов (видео)
„Носих парите на Влади, а той – на Бойко. И всички бяха доволни. Давал съм и на Влади, и на Севда. На Влади са били процент, на Севда – и по други поводи"

Васил Божков направи шокиращи свидетелства за огромни рушвети в милиони левове, които е давал на Владислав Горанов, Севда Арнаудова и Борисов.

„Ходил съм при Влади много пъти, както той си е признал. Севда си призна, че е влизала при мен всеки месец, Бойко е признал, а ние търсим други доказтелства“, заяви Божков.

„Носих парите на Влади, а той – на Бойко. И всички бяха доволни. Давал съм и на Влади, и на Севда. На Влади са били процент, на Севда – и по други поводи. 20 процента от печалбата на фирмата получаваше Влади Горанов. Бяха в евро, защото са по-големи банкнотите, по-лесно се дават и се носят. Сумите на Севда са били по-малки.“

Относно обвиненията, Божков каза, че Арнаудова си е признала, че е ходила при него всеки месец. „Ако ходиш всеки месец при някой, няма да му носиш картички за Коледа. Тук случаят за мен е приключен”, каза той. При Горанов е ходил той. „Признал си е, че всеки месец съм ходил при него. Бойко Борисов също си е признал”, каза Божков.

„Борисов ме извика в резиденция „Бояна“. Той каза, че ще оправим нещата, но трябва да помагаш. Прати ме при Менда Стоянова, тя свърши работата. Прати ме при Влади, за да ми каже какво да давам – как са делили парите с Бойко не знам, но никой не се е оплакал, че не съм изпълнил това. Севда ще мине, ще ти каже какво – дай 10, дай 20, дай 50 за разни неща“, каза Васил Божков.

Божков не бил казал пред европейските прокурори нищо ново в сравнение с първия сигнал  – тогава обяснил как е изнудван 4 години, натискът е бил много силен и заплахите били, че неговият бизнес ще бъде унищожен, както и се оказало накрая.

„За 500-те милиона – политиците се обслужват с тези пари – няма 500 млн. загубени за хазната, има специално променен закон, за да бъда облаган по този начин. Аз не дължа данъци, имам документи от НАП. Няма влязло в сила съдебно решение, че дължим данъци като компании“, каза още Божков.

Той припомни, че никакви български власти не са го търсили, освен наскоро полицията. Според него за тях е по-добре той да бъде далеч.

„Казвам за пореден път, Бойко Борисов ме викаше, пращаше ме при Менда Стоянова – тя променя закона, после ме праща при Влади Горанов – нося парите по джобовете, може да се направи следствен експеримент, и всичко това при много силен натиск и заплахи“, каза той.

Васил Божков обяви кое условие трябва да бъде изпълнено, за да се върне у нас.

Готов съм да се върна в България веднага, когато имам физическата възможност за това. Заради административните спънки, които прави прокуратурата, аз не мога да напусна Дубай. Ако прокуратурата бъде така добра да махне червената бюлетина от Интерпол, аз ще се върна на следващия ден пред съответните органи. Това заяви бизнесмена Васил Божков на онлайн пресконференция с български журналисти.

„ОПГ-то, за което говори Бойко Рашков – аз не го разбирам. Ако бях ОПГ с Борисов, аз нямаше да съм в Дубай. Бизнесите ми щяха да съществуват. Не може един човек, който е пострадал, да е ОПГ с Борисов – видяхте колко закона бяха нарушени при атаката срещу мене“, заяви бизнесмена по повод думите на силовия министър Бойко Рашков, че Божков е в организирана престъпна група с Бойко Борисов.

От две години моите сигнали стоят във всички институции, чакам резултат, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране