18.12.2015 | 0:01
Дълговете на ЦСКА са 32 млн. лв.
През 2014 г. са били над 40 млн. лв., но ръководството ги е намалило

Задълженията на ПФК ЦСКА възлизат на 32 млн. лв. Това обяви пред „Канал 3“ изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров. Той добави, че към 31 декември 2013 г. задълженията са били 35,95 млн. Това е годината, през която „Титан“ се оттегли от управлението и клубът беше поет в критичен момент отново от Александър Томов. След това дълговете са надхвърлили 40 млн. заради спрени плащания от страна на „Титан“.

„Към момента задълженията са 32 млн. лева, което означава, че за тези две години труд не само сме издържали клуба, не само сме плащали заплати на футболисти, но и сме намалявали дълга. Не можахме да доведем делото докрай поради няколко причини. Първо, през 2014-а не можаха да влязат нужните средства, които бяхме планирали, за да оздравят клуба, и второ – чисто спортно-техническия провал и отпадането от „Зимбру“ в Лига Европа“, допълни Тодоров.

Той разкри, че е бил с положителни очаквания от влизането на Петър Манджуков и Юлиян Инджов като акционери. „Трудно мога да кажа какво се случи след идването им. Дали някой ги излъга, не знам. Имаха разговори, че дружеството ПФК ЦСКА може да се закрие и на негово място да започне нов клуб отново в А група. Това беше ясно, че юридически няма как да стане. Аз лично не бях съгласен с предприетите мерки. Впоследствие се оказах прав, за съжаление“, каза Тодоров.

Изнесените от него данни изпреварват становището на синдика на ЦСКА, който трябва през януари първо да уточни броя на кредиторите на дружеството, а след това и точния размер на задълженията, след което да предложи оздравителен план.

Затова и към момента не е ясно дали ЦСКА ще може да кандидатства за лиценз в Б група, ако се класира като първи в Югозападна В група. Засега нагласата в клуба е да се гони промоцията за професионалния футбол, а и спечелването на Купата на България, като за целта през зимата ще бъдат привлечени няколко опитни играчи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране