27.07.2023 | 10:35
ДАНС уличи в лъжа кандидата за шеф на НЗОК
Единственият кандидат за управител на Здравната каса не е декларирал фирма

Кандидатът на ПП-ДБ за управител на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов е излъгал пред здравната комисия в парламента. Това става ясно от отговор на председателя на ДАНС Васил Тончев на запитване от страна на председателя на комисията проф. Костадин Ангелов.

Кандидатът на ПП-ДБ за управител на НЗОК Станимир Михайлов е извършил две закононарушунния –  подписал е декларация с невярно съдържание при изповядване на имотна сделка с цел укриване на данъци и е укрил собственост на фирма, с което е нарушил закона за изпиране на пари.

На 24 юли пред комисията Михайлов заявява по повод въпроса дали като акционер и изпълнителен директор на фирма „Балкан кредит“ АД е подал декларация по Закона за мерките срещу изпирането на пари:

„Като консултант 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана.

На 25 юли 2023 г. проф. Ангелов в качеството си на председател на комисията изпраща официално писмо до председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, с което моли във възможно най-кратки срокове да ми бъде предоставена информация дали е подадена такава декларация, съгласно изискванията на Закона за мерките срещу изпирането на пари, и ако да, кои са действителните собственици на фирма „Балкан кредит“ АД.

Отговорът на председателя на ДАНС гласи:  „След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране