01.10.2019 | 17:46
Демирева се провали на Световното
Не се справих нито физически, нито психически, коментира Мирела

Мирела Демирева не приключи по желания начин участието си на световното първенство по лека атлетика в Доха. Българката се класира на десета позиция в битката за разпределението на медалите с преодоляни едва 1.89 метра.

Носителката на сребро от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година започна с 1.84 метра от първи опит, а след това премина и на 1.89 метра от втори опит. 1.93 метра обаче се оказаха непреодолима пречка за нея днес и тя приключи участието си след три фаула на тази височина.

През сезона Демирева имаше 1.97 метра, а личното й постижение е 2.00 метра.

Това беше трето участие за нея на планетарен шампионат на открито. В Пекин през 2015 г. българката се нареди девета, а в Лондон преди две години завърши седма.

Демирева определи десетото си място като провал и сподели, че не се е справила нито психически, нито физически.

“Не знам какво да кажа. Не че не ми се е случвало преди. Нещата не ми се случват винаги. Годината не беше лесна, коментира Демирева. – Днес очевидно не бях най-добрата и не се справих нито физически, нито психически. Годината беше интересна, научих много неща. Няма да хленча, няма да се оправдавам. Провалих се. Сигурна съм, че съм готова за 2 метра. Основното, на което аз разчитам, е техниката. Технически не ми се получаваше скокът. Причината е, че прекалено много мислих. Това е състезание – летвата се слага и скачаш летвата. Но трябва да влезеш в детайли в техниката – това ми беше грешката, това ми беше грешката цяла година. Уча се. Грешките са си мои. Аз смятам за себе си, че съм се реализирала като спортист, но искам да отида отвъд тази точка.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране