29.01.2024 | 19:28
Депутат на Слави: Пеевски управлява. Той е премиерът в сянка, а всичко в парламента зависи от него
Според Андрей Чорбанов, президентът пречи на управляващите да правят безпрепятствено всичко, което искат

Делян Пеевски управлява т. нар. коалиция, обяви зам.-шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов пред бТВ. „Обикновено дневният ред ни се свежда от премиера в сянка – г-н Пеевски. В голямата си част всичко, което се случва в парламента, зависи от г-н Пеевски. Никой не трябва да си прави илюзия, че ДПС участва в тази конфигурация като опорна сила. Г-н Пеевски управлява тази т.нар. коалиция“, обяви той.

По думите на Чорбанов, когато някой от другите лидери си позволи да направи импровизация, Пеевски му се кара пред камерите и цялата пленарна зала. „Формацията, която ни управлява е продукт на генното инженерство, защото то може да сглоби компоненти на иначе противоречащи си индивиди. Според мен корпоративната идея за власт ги е направила в тази формация, идеята за абсолютна власт и контрол на всички публични ресурси“, допълни Чорбанов.

Според него президентът пречи на управляващите да правят безпрепятствено всичко, което искат.

Андрей Чорбанов коментира разследването на бТВ, което показа до 28 пъти разлика в цените на лекарствата за онкоболни в различните болници.

„Няма да си затворим очите. В този случай, давайки такива колосални средства за лекарства, ние стигаме до недостиг на средства, с които биха могли да бъдат закупени други лекарства или нови генерации лекарства за онкоболните. Частните интереси много често са изключително далече от обществените. Би трябвало законът да ограничава злоупотребата с публичните средства. Много по-справедливо би следвало да бъде, ако всички лекарства, които влизат в списъците и се използват в пътеките, бъдат купувани централизирано“, смята той.

Чорбанов обяви, че трябва да има баланс между обществения и частния интерес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране