12.11.2022 | 21:00
Депутатите може да се нахранят за 3 лева, но хората на улицата гладуват
Супа топчета струва на депутатите 1.44 лв., класическа гръцка мусака – 3.20, пълнен патладжан - 3,33 лв., панираното сиренце било най-скъпо - 3,86 лв.
Обедно меню на стола в Народното събрание стана обект на разпалени коментари. Супа топчета струва на депутатите 1.44 лева, класическа гръцка мусака – 3.20, пълнен патладжан – 3,33 лева, панираното сиренце било най-скъпо – 3,86 лева, а млякото с ориз от 77 стотинки ги е върнало преди 1989 година.

Има ведомствени столове, в които има ниски цени, не мога да ги сравня, разбира се, тъй като те не са публични, но преди две седмици бяхме в такова предприятие, където имаше подобни приятни цени. Това показва, че всъщност е възможно да се саботират. Със сигурност цените не са такива, каквито биха били, да не споменавам имена на ресторанти и то известни. Другаде, навсякъде, точно цените в магазините са твърде високи и то много по-високи, отколкото биха могли да бъдат при цялата тази инфлация и натиска от страна на увеличаващите се цени на енергоносителите. Това заяви икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Разбира се, че има спекулации, разбира се, обаче, че българските народни представители, не само сегашните но и предходните, очевидно не си дават сметка, гледайки тези цени, че някой навън живее при различна реалност. Да, вярно е, заплатите на депутатите им позволяват да се хранят на по-лъскави места, там където е много по-скъпо, но на тях това не им прави впечатление. Депутати, собственици и служители в Народното събрание може да се нахранят за 3 лева и това е чудесно, само че човекът на улицата, чистача, шофьора не може, каза още Нова Тв Григорова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране