14.12.2016 | 14:12
Депутатите ще ваканцуват цели 19 дни!
Народните представители запразняват преди Коледа и се завръщат чак на 11 януари

Каква ти политическа криза бълнува президентът? Криза няма, щом депутатската ваканция е непокътната и ще трае цели 19 дни, като започне предколедно от 23 декември, та чак до 11 януари, сряда, когато е първият работен ден на парламента.

Проформа, почивката на депутатите се води до 6 януари. Това обаче се пада в петък и следователно – първото им пленарно заседание се заформя чак след още пет дни почивка. Нагласите на депутатите да орежат малко ваканцията си не се изпълниха.

Такова предложение направи в пленарната зала и Петър Славов, който настоя почивката да трае само до 3 януари. 60 народни представители се възпротивиха ваканцията да се намалява заедно с други 63-ма, които се въздържаха.

За да наваксат малко с работата, депутатите решиха да жертват един ден и да заседават извънредно на 20 декември, вторник, по предложение на шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парламентът реши още, въпреки че ваканцията трае до 11 януари, на 9 и 10 януари все пак ще има заседания на парламентарните комисии.

Веднага след като си гласуваха почивката, народните представители побързаха да се спасят от пленарната зала, където не достигна кворум, за да бъде допуснат да влезе зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Това наложи поименни проверки, след което кворумът се събра и все пак започна дискусията по второто четене на  закона за тероризма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране