11.03.2024 | 16:37
Диана Дамянова: Лена Бориславова нанесе най-голямата вреда на ПП
Причината - тя е авторът на думата сглобка за коалицията

„А авторът на думата „сглобка“ трябва да бъде качен на пиeдестал, защото той нанесе нечувана вреда на ПП“, каза пред Би Ти Ви пиар експертът и бивш съветник на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянава.

С думите си тя разкритикува бившата началничка на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова, от чийто есемес до Десислава Атанасова от ГЕРБ излезе думата „сглобка“, превърнала се в нарицателно за управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Дамянова заяви, че пълното мълчание на ГЕРБ и ПП-ДБ около коалиционните преговори означава със сигурност, че ще има ротация и общо управление. Тя е на мнение, че най-сетне се прави политика по западен модел и в България. Дамянова обаче отчете, че ПП-ДБ връщат Борисов във властта:

„Добрите сили“, както те наричат себе си, и „лошата кръв“, както ги нарече Христо Иванов, са намерили някакъв общ подход помежду си. В този общ подход те ще постигнат споразумение и това е 100 процента сигурно… Накрая означава, че ГЕРБ се връща във властта посредством някакъв документ.“

По думите на Дамянова Борисов умишлено е дал редица условия за преговорите, за да може после уж да отстъпи от тях. Според нея едно от тези условия е смяната на Асен Василев.

Тя добави, че официално ГЕРБ ще влезе във властта след четири години след няколко неуспешни опита да има „негерберско правителство“.

Дамянова заяви, че основният проблем е съдебната реформа. По думите ѝ в документа на ПП-ДБ, в който не се иска подкрепа от ДПС, може да е заложена мина за съдебната система. Тя настоя да бъде даден отговор дали изключването на партията на Доган и възможността за тематични мнозинства цели именно това, тъй като попълването на Антикорупционната комисия, какъвто пример даде тя, изисква мнозинство от 160 гласа, с каквито ГЕРБ и ПП-ДБ не разполагат.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    Бабушкера Дияна е в дълбока деменция….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране