10.12.2016 | 13:22
ДПС събира доброволци за помощ в Хитрино, БСП призова за единство в трагедията
. Движението разпространи във Фейсбук телефона на зам.-председателя Ахмед Ахмедов, който е на място е в Хитрино и ще координира доброволците – 0886317945

И политически партии реагираха след взривовете в Хитрино.  ДПС започна акция по набиране на доброволци, които да окажат помощ на пострадалите след взрива, като се включат в разчистването на разрушенията. Движението разпространи във Фейсбук телефона на зам.-председателя Ахмед Ахмедов, който е на място е в Хитрино и ще координира доброволците – 0886317945.

ДПС призовава всички свои членове и симпатизанти да споделят съобщението.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отмени планирано за днес тържествено заседание на русенската партийна организация по повод нейната 120- гоодишнина, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Изказвам своята съпричастност и подкрепа към близките на загиналите и към ранените в трагедията край Хитрино. Нека всички ние, като хора, всеки според възможностите си, да помогнем на пострадалите“, призова Нинова. Според нея в момента е необходимо „да бъдем единни като нация в този трагичен момент и да помогнем“.

Тя се обърна и към всички държавни органи като апелира да се ангажират с обезопасяването на района на трагедията и с осигуряването на най- необходимото за пострадалите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране