02.01.2024 | 12:17
Джордж Сорос отмаря в Барбадос, обграден от негри (снимки)
Милиардерът е забелязан да се къпе с помощта на четирима мъже, след като предаде империята си на своя син

Милиардерът Джордж Сорос е забелязан да се къпе в Барбадос с помощта на четирима мъже, след като предаде управлението на империята си на своя син. Снимките на вестник „Дейли мейл“масово се споделят в социалните мрежи.

Сорос е видян да плува с голям антураж на плажа в Бриджтаун, столицата на островната държава. Финансистът релаксираше излегнат на плажа, докато се предпазваше от слънцето. На излизане от водата група мъже помогнаха на родения в Унгария бизнесмен да се върне на шезлонга си, където милиардерът продължи да разпуска.

Това се случва, след като Сорос предаде контрола над империята си на стойност 25 милиарда долара на сина си Алекс, който обеща да използва парите на семейството, за да пропагандира повече крайно-леви каузи, пише „Дейли мейл“, цитиран от „Гласове“.

37-годишният наследник сподели пред „Уолстрийт Джърнъл“, че ще разшири целите на баща си, но ще подкрепи различни каузи, като правото на глас и правото на аборт, както и равенството между половете.

„Аз съм по-политически настроен“, казва Алекс, сравнявайки се с баща си. За малко повече от година той вече е посетил Белия дом 14 пъти и се е срещал с известни демократи.

Говорейки за целите си, Алекс заяви, че е обезпокоен от възможността републиканецът Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом, което подксазва, че семейството ще допринесе значително за представянето на демократите на президентските избори през 2024 година.

„Колкото и да ми се иска да махнем парите от политиката, докато друга страна го прави, ще трябва да го правим и ние“, казва той.

Сега той ръководи политическата дейност като президент на Комитета за политически дейности на Сорос и е единственият член на семейството в инвестиционната комисия, която наблюдава Soros Fund Management – групата, която управлява парите на фондацията.

Нестопанската фондация „Отворено общество“ вече насочва около 1,5 милиарда долара годишно към групи, които подкрепят правата на човека по света и изграждат демокрации, като същевременно финансира и различни университети.

Комитетът за политически дейности (PAC) на семейството е подкрепил кампаниите на будни окръжни прокурори и други служители, които се стремят да намалят броя на лишените от свобода и възможните расови пристрастия в съдебната система. Алекс беше смятан за фаворит за наследяването на семейното богатство, като много близки до Сорос хора вярват, че по-големият му брат Джонатан ще поеме управлението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране