31.05.2017 | 0:01
Екскмет и ГЕРБ блокираха работата на общината в Ботевград
По-голямата цел на групите на ГЕРБ и ОББО /групата на Георгиев/ е и чрез бойкота на ОбС да се стигне и до блокаж в работата на кмета

Общинските съветници от ГЕРБ, подкрепяни от групата на бившия кмет на Ботевград Георги Георгиев, бойкотираха сесията на ОбС и отвориха път към предсрочни избори.

Георгиев, който загуби кметския вот на балотаж от Иван Гавалюгов и бе низвергнат от ГЕРБ преди години, сега е в коалиция с ГЕРБ в местния общински съвет. ГЕРБ и хората на Георгиев имат мнозинство. Шефът на общинския съвет и лидер на ГЕРБ Мартин Тимчев стана депутат, а на поста бе избран човек от ОББО – групата на Георгиев.

Въпреки че новото мнозинство е ясно, то бойкотира сесията. От декларация на отсъстващите стана ясно, че това положение ще бъде трайно. Така Общинският съвет може да изпадне в трайна незъзможност да си върши работата. По закон, ако в продължение на три месеца общинският съвет не проведе заседание, правомощията му се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия и в тримесечен срок се произвеждат нови избори за общински съвет.

По-голямата цел на групите на ГЕРБ и ОББО /групата на Георгиев/ е и чрез бойкота на ОбС да се стигне и до блокаж в работата на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов. Голяма част от кметските наредби минават само след задължително одобрение на ОбС. Днес, например, пропадна гласуването на кметската наредба за приема в общинските детски градини, преименуването на улици, програмата за управление на общински имоти и др.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране