02.09.2015 | 0:00
Ето имената на каналджиите от камиона ковчег
Методи Г. от Лом е стар познайник на германските власти, нападал е въоръжен дори бензиностанция

„Шпигел“ разкри имената на арестуваните българи от камиона ковчег с имигранти. Единият от каналджиите, задържани в Унгария заради задушените 71 бежанци в камиона, изоставен миналия четвъртък на магистрала в Австрия, се казва Методи Г. на 29 г. и е от Лом. Мъжът има богато криминално досие в Германия, пише немскоезичното издание.

Имената на другите са Цветан Т. на 32 г. и Касим С. На 50 г. – също български гражданин. Името на четвъртия българин, задържан по-късно, не се споменава. И задържаният афганистанец с унгарска лична карта Самсооримал Л. на 28 г. е познайник на немската полиция, тъй като пребивавал в Германия нелегално. Още преди задържането му Методи Г. е бил обявен от германските власти за издирване, включително заради нелегален трафик на бежанци.

На 25 юли т. г. той е управлявал Citroen Jumper, в който били натъпкани 38 афганистанци. Джипът е бил спрян от патрул на магистрала А3, недалеч от разклона за баварското градче Хенгерсберг. Шофьорът спрял след което той и придружителят му успели да избягат.

Полицаите открили в джипа бежанците, както и временната регистрация на превозното средство, направена в Унгария и издадена на името на Методи Г. Проверка установила, че за него това не е първото погазване на германските закони. През август и октомври 2013 г. мъжът от Лом е бил залавян да шофира в Бавария без книжка. Пътната полиция в Дегендорф и в Щраубинг му наложила глоба от няколкостотин евро, която той не платил.

Оказало се, че Методи Г. е още по-стар познайник на германските власти. В ранните часове на 28 юли 2009 г. той нападнал бензиностанция в град Бохум, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Българинът насочил пистолет срещу касиерката от нощната смяна и я принудил да му предаде оборота от 1000 евро.

След известно време той пак посетил бензиностанцията, жената го разпознала и подала сигнал в полицията. Тогава той шофирал „Форд“ и успял да избяга. Следствието срещу него било замразено, тъй като бил без установен адрес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране