08.08.2023 | 19:33
Ето коя е Галя от посолството на САЩ, която диктува на ГЕРБ
Галина Димитрова е наследник на кървавочервен сливенски комунистически род

Галина Събева, експерт политическите въпроси в Американското посолство, е мистериозната Галя, която е звъняла на Деница Сачева от ГЕРБ, за да я разпитва за Вежди Рашидов.

Припомняме, че депутати от партията на Борисов разкриха, че вчера Сачева им съобщила, че Галя от Американското посолство, след като видяла статуса й за Вежди Рашидов, й се обадила, за да я попита какво става и за да й каже, че от „Козяк“ следят случая.

Справка показва, че две жени с името Галя са харесали статуса на Деница Сачева за Рашидов. Това са съпругата на Иво Прокопиев – Галя Прокопиева, и профил с името Галина Димитрова.

Проверка в социалната мрежа Linkedin показва, че профил със същата снимка, но с име Галина Събева, е обозначил като своя месторабота Американското посолство у нас, а като длъжност – специалист политически връзки.

Очевидно става дума за един и същи човек. Галина Събева или Галина Димитрова е въпросната служителка от посолството, разпитвала за Вежди Рашидов.

Събева е от старо комунистическо потекло. Дядо й е комунистът-активист от Сливен Съби Димитров, самоубил се през 1941 г. Баща й, като наследник на славния комунист, пък се урежда с посланическо място в Швейцария по времето на соца. Самата Галина работи известно време като репортер за Ройтерс, но след като се задомява за американското търговско аташе, се преориентира към пламенна служба в посолството на „Козяк“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране