05.03.2024 | 18:06
Без паника! Не са ви откраднали паролата за Facebook и Instagram. Има глобален срив
Има срев и в Google, WhatsUpp, YouTube, Threads, TikTok и X

Двете най-популярни социални мрежи – фейсбук и инстаграм се сринаха преди около час. Милиони потребители бяха изхвърлени от акаунтите си. Мнозина се притесниха, че са жертва на хакерска атака, но се оказва, че има срив в сървърите на Мета.

Изобщо не е известно кога платформите ще заработят отново. Сривът е обхванал и Whatsapр. Току-що от компанията на Марк Зукърбърг излязоха и с официална позиция.

„Известен ни е проблемът, който засяга влизането във Facebook. Нашите инженерни екипи активно работят за разрешаване на проблема възможно най-бързо“, лаконични бяха от Мета.

В профила на Фейсбук в платформата „Х“ се съобщава, че в момента социалната мрежа изпитва „глобален проблем“. Допуска се, че може да става дума за сериозна атака по платформата на Зукърбърг. Другата хипотеза е срив на сървърите.

Последва срив в Google, WhatsApp, YouTube, Threads, TikTok и X в САЩ и Западна Европа, след което Ройтерс съобщи, че става дума за глобален проблем. Данните на Downdetector потвърждават мащаба на срива.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране