20.04.2016 | 0:01
Фенове на ЦСКА блокират Орлов мост
"Ултрасите" се отказаха от протест пред БФС, общината не им разреши видеостена за реванша с Берое

Фенове на ЦСКА ще блокират днес Орлов мост. Дефилето им през знаковото кръстовище е част от шествието преди ключовия реванш от 1/2-финалите за купата срещу Берое (2:0 в първия мач). „Мачът на сезона“ за „армейците“ е от 20.00 ч. и ще бъде излъчен по Диема Спорт.

„Ултрасите“ ще затворят Орлов мост за около половин час, преди да се отправят към ст. „Българска армия“. Предвиденият протест пред сградата на БФС, а след това и пред Народното събрание, няма да се състои.  Шествието, което се очаква да е от около 5000 души, ще тръгне от градинката пред футболния съюз, ще мине през Орлов мост и ще приключи на „Армията“. Сбирката е насрочена за 16.30, а в 17.30 феновете ще поемат към Орлов мост. „Там ще стоим до 18.00 ч., а след това ще се насочим към входовете на стадиона, за да влезем максимално по-рано и да избегнем струпвания.
Призоваваме за цивилизовано държание и най-вече ограничение на употребата на алкохол. В този изключително важен мач ни трябват „армейци“, които са готови 90 или 120 минути да се раздадат до максимална степен. Сектор „Г“ е мястото, което гради нрави и се крепи на организацията, нека не си пречим един друг.

Бъдете готови за всякакъв развой, защото това е футбол, а във футбола се случва всичко, в рамките на секунди. Бъдете готови да вдигаме тима, да го понесем на крила, бъдете готови на всичко и не подценявайте ситуацията. Битката далеч не е приключила. Нека заедно извоюваме тази победа и да изпратим момчетата на Ицо Янев на Националния стадион за големия финал“, призоваха феновете.
Разбра се още, че Столичната община е отказала на клуба да монтира видеостена в близост до стадиона. Сблъсъкът със заралии предизвика фурор сред феновете след победата в първия мач и ръководството пусна билетите на символична цена от един лев. Те бяха разпродадени само за часове и се очаква много от привържениците да останат извън стадиона.

Затова от ЦСКА изявиха желание да обособят фен зона в Борисовата градина и запалянковците да гледат двубоя на видеостена, но в крайна сметка това няма да се случи. Оформи се и черна борса с билетите, като в интернет цените им тръгват от 10 и достигат до 25 лв., но очакванията са да скочат още.

Мерките за сигурност около двубоя ще бъдат изключително високи и се очаква около 3000 униформени да следят за спазването на реда. Всички фенове ще минат двойна проверка, преди да влязат на стадиона – на първия пункт ще бъдат проверявани за бомбички и пиротехника, а на втория ще се чекират билетите. Очаквани са предупрежденията, че употребили алкохол няма да бъдат допуснати на мача. От СДВР напомнят, че зрителите ще бъдат допускани на стадиона до 19.30 ч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране