11.06.2016 | 0:37
Фенове започнаха битките преди старта
Френският президент горд с участието на 3 страни извън ЕС

Часове преди старта на Евро 2016 започна войната между феновете. Привърженици на домакините нападнали група от около 40 английски фенове в Марсилия, информират световните медии.

Наложила се е намесата на полицията, която е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне феновете. Малко след това още един сблъсък вдигна на крак полицията във града, тъй като руски и полски фенове също показаха мускули по улиците на Марсилия.

Всичко това се случва в момент, в който органите на реда внимават най-вече за потенциални терористи, каквито заплахи бяха получени многократно преди старта на Евро 2016.

Френският президент Франсоа Оланд определи започващото европейско първенство по футбол като празник на европейската идея. Държавният глава подчерта, че е радостен от факта, че в страната му ще гостуват 3 страни, които не са членове на Европейския съюз – Турция, Русия и Албания.

„Започва нещо, което надхвърля границите на народите. Истински празник на идеята за обединение“, заяви Оланд. ХV европейско първенство, което бе открито снощи с мача Франция – Румъния на „Стад дьо Франс“ в Сен Дени, за първи път събира 24 отбора от 54-те членуващи в УЕФА страни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране