08.12.2015 | 0:56
Феновете на „Левски“ преброиха осем прегрешения на Баждеков
Запалянковците обвиниха финансиста в липсата на бюджет и нарушаване на устава на клуба

Тръст „Синя България“ обясни защо не е съгласен с оставането на Константин Баждеков на поста изпълнителен директор на „Левски“. На заседанието на УС на клуба миналата седмица финансистът запази позицията си, въпреки че тръстът, както и Националният клуб на привържениците (НКП), който също има представител в управата, гласуваха срещу това.

Запалянковците настояват за назначаването на още един изпълнителен директор, като целта е да се укрепи доверието сред привържениците на „Левски“, както и за по-голям контрол върху работата на Баждеков. Феновете обявиха неща, за които според тях е виновен Баждеков. Сред тях са огромните финансови загуби на клуба през 2014 г., както и глобата за нарушаване на финансовия феърплей, наложена от УЕФА.

Според организацията на привържениците изпълнителният директор не реагира адекватно и не проявява твърдост пред БФС, в резултат на което „Левски“ и неговите фенове са сред най-ощетените у нас. Тръстът също така е на мнение, че Баждеков е причинил хаос със сключването на договори с външни компании, както и че е виновен за липсата на официален бюджет за сезон 2014-2015 г. Прегрешенията включват още лоша комуникация с привържениците по повод важни събития за „Левски“ и най-вече покрай финала за Купата на България през лятото срещу „Черно море“. Тогава запалянковците обвиниха финансиста, че е поискал прекалено малко билети и в резултат на това част от феновете не са успели да гледат мача на живо, въпреки че на стадиона е имало свободни места.

Феновете са категорични, че с действията си Баждеков е нарушил устава на клуба, като е допуснал стария УС на „Левски“ да работи, без да има необходимия брой членове. Това стана по-рано тази година, когато „Синя България“ и НКП бяха подали оставки от управата. В същото време обаче тръстът „Синя България“ и НКП приемат решението за създаване на работна група, в която влиза и самият финансист. Нейната цел е да обсъди именно дейността на изпълнителния директор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране