16.12.2023 | 12:03
Гешев: Борисов беше дал задача да ме отстранят за 5-6 дни
Сашо Диков хвана натясно бившия главен прокурор-поиска извинение за "Сашо Диков и Люба Кулезич ходят често в Белград при Цветан Василев, за да си зареждат батериите"

Рашков беше медиен герой, което е тъжно, защото той е доцент по право и е несериозно да говори като човек от краен софийски квартал. Несериозно е и да лъжеш, да излизаш и да казваш „високопоставен прокурор“ и да намекваш някакви неща. Знаете ли защо не е казал „Гешев“ – защото знае, че ще го осъдя. Нека да каже „Гешев“ и аз ще го осъдя, защото не е вярно. Това са едни хора, които хвърлят в медийното пространство нещо, за да предизвикат скандал и да постигнат някаква цел. А целта е, и тя се осъществи, да се овладее съдебната власт.

Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев пред Сашо Диков в ефира на „Евроком“.

Процедурата по отстраняването ми беше напълно незаконна и в противречие с Конституцията и съм сигурен, че Европейският съд за правата на човека когато се произнесе ще счете, че случаят „Кьовеши“ е много по-чист от случая в България. Такъв случай няма. Твърдя го официално, категоричен е Гешев.

„Политически боклук, извинявам се за израза“ – това е продължението „извинявам се за израза“. Това било нарушение на етичните правила. Какво нарушение на етичните правила?“, подчерта бившият главен прокурор.

„Аз многократно съм казвал, че дори да бях казал „Добър ден, как сте?“, пак щяха да ме отстранят. Просто имаше задача, Борисов беше дал задачата в рамките на 5-6 дни, доколкото ми е известно е имало график, бързаха много, натиснаха ВСС. Съдебната власт и ВСС се наведоха. Христо Стоянов, един писател от Варна каза, че когато се наведеш към някого, отзад прилича на…знаете какво.“, каза още Иван Гешев.

Обществената памет е около 3 месеца и този период се скъсява, но за щастие има Интернет. Вижте в последните 4 години какво съм твърдял и дали не се случва. Или се случва, или предстои да се случи, или е вярно, категоричен е бившият главен прокурор.

Прокуратурата не е безгрешна – има корупция, некадърност, всичко, което го има навсякъде. Но в крайна сметка ние почнахме нещо, което никога не е правено. И преди, а сега пък изобщо. Недосегаеми хора, политици и т.н., каза Гешев

Всеки български гражданин има право на защита, но се оказа, че само главният прокурор няма право на защита и може да бъде отстранен в самолета докато лети към среща с европейски депутати – без защитник и без лично присъствие. Това са особеностите на българския лов и риболов, коментира Гешев отстраняването си.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране