24.01.2016 | 16:43
Гневни бежанци взеха на абордаж „Духа на Британия“
Мигрантите недоволни от условията на живот в лагера край френския град Кале

Тълпа недоволни бежанци атакува пристанището на френския град Кале и взе на абордаж британски кораб. Атаката започнала след демонстрация от страна на мигрантите срещу лошите условия, в които са принудени за живият в лагера, който обитават край града. С викове „Равноправие“ и „Справедливост“, групата от около 200 бежанци тръгнала към пристанището, пробила полицейския кордон и завзела един британски ферибот.

Докато униформените съумеят да стигнат до морския съд, екипажът на „Spirit of Britain“ бил принуден да се защитава от натрапниците (около 50 на брой) със собствени сили. Моряците бързо затворили междинните врати на плавателния съд и така предовратили достъпа на натрапниците до други помещения на кораба.

Част от бежанците веднага окупирали долните палуби и започнали да мятат бомбички с вода по персонала. От брега техни събратя ги окуражавали да безчинстват с викове. Ситуацията обаче се разминала леко: част от бежанците се предали сами, а 35 от по-упоритите са арестувани, няма пострадали. Странното е, че сред организаторите на митинга на бежанците има и доста европейци от Белгия, Великобритания и различни френски градове. „Ние не живеем в Близкия Изток, нито пък тече Третата Световна. Ние сме в Европа. А тук хората гладуват и боледуват“, казва една от участничките в демонстрацията. „Ужасно е, че бежанците живеят в тези условия. Все пак всички сме хора“, съгласява се мъжът на участничката.

През миналата година мигрантите в Кале (те са общо около 6000 на брой) многократно прекъсваха влаковото движение под Ламанша, заради опити на големи групи да минат през тунела, свързващ Франция с Великобритания. Набезите на бежанците не минават без жертви. В средата на октомври бежанец бе прегазен от товарен влак, минаващ през тунела. В същото стана известно за поредния град в ЕС, който предприема драстични мерки срещу сексуалните нападения и тормоз над жени. Властите на белгийския град Коксид разглеждат възможността да забранят на мигранти да посещават обществения басейн на населеното място, пише местният в. Nieuwsblad.

До тези идеи кметът на града Марк ван ден Буше стигнал след няколко случая на сексуален тормоз спрямо жени. Подобни мерки вече бяха взети в няколко германски града именно по същата причина. На мигрантите бе забранено да посещават историческа къпалня в Цвикау, Германия, след като група мъже са били заснети от камера за наблюдение как мастурбират в джакузи и тормозят сексуално жени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране