07.01.2024 | 13:36
Григор покори Бризбън
Майката и бащата на Гришо не дочакаха триумфа над Руне

Григор Димитров спечели първа титла от 2017 година насам, след като победи Холгер Руне от Дания със 7-6(5), 6-4 във финала на турнира от сериите АТП 250 в Бризбън. Българският тенисист печели трофея от надпреварата за втори път в кариерата си и взима общо девета титла на ниво АТП.

В първата част и двамата тенисисти имаха шансове за пробив, но в крайна сметка до такива не се стигна и всичко се реши в тайбрек, в който Димитров взе първите три точки и до края опази преднината си, за да се наложи със 7-5 след повече от един час игра. Във втория сет Димитров бе по-солиден и постоянно поставяше Руне под напрежение при подаванията му.

Осмият в света датчанин, който бе водач в схемата, отрази четири точки за пробив в маратонския трети гейм на сета, но продължи да има проблеми на сервис и в крайна сметка Григор проби за 4-3, след което Руне отрази два мачбола на собствен сервис при 5-3, но Димитров затвори мача категорично на своето подаване със страхотен уинър от воле при третия си мачбол. Двубоят продължи повече от два часа.

За жалост на хасковския тенисист, неговите родители не успяха да дочакат първата му шампионска купа от 2017-а насам.

Майката Мария и бащата Димитър напуснаха корта в Бризбейн още преди финалната точка на мача, гонейки самолет, стана ясно от думите на Григор при награждаването му. Логично, двамата родители не видяха и как синът им вдига трофея от надпреварата.

Не е ясна следващата дестинация на семейството на най-добрия ни тенисист, което го подкрепяше по време на целия турнир в австралийския град.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране