23.12.2015 | 0:01
Гришо отказа турнира в София
Организаторите се надяват хасковлията да поиска "уайлд кард"

Григор Димитров (№28 в света) отказа участие в турнира на твърди кортове в столичната „Арена Армеец“ (1-7 февруари). Това стана ясно, след като хасковлията не подаде заявка за участие в историческото за родния тенис събитие. Надпреварата е с 453 000 евро награден фонд от клас АТР 250 и е най-голямата за мъже в историята на родния тенис. Срокът за заявки изтече в полунощ в понеделник. Организаторите чакаха първата ни ракета до последния момент.

24-годишният Димитров може да се включи в турнира, ако впоследствие изяви желание да получи една от трите „уайлд кард“ за основната схема, с които те разполагат.

Отказът на Гришо донякъде е очакван, защото мениджърът му Георги Стоименов, съпруг на Катерина Малеева, е на нож с федерацията. По всяка вероятност зетят на Юлия Берберян е поискал пари за участието на Гришо, но му е било отказано. Организаторите даже разкриха, че офертата не е задоволявала щаба на Димитров.

Най-предно класираният в момента тенисист от записалите се да играят в София през февруари е сърбинът Виктор Троицки (№22 в света). Сред другите по-известни имена са испанците Роберто Баутиста-Агут (№25) и Гийермо-Гарсия Лопес (№27), италианецът Андреас Сепи (№29), германецът Филип Колшрайбер (№34) и Жил Мюлер от Люксембург (№38).

Билетите за турнира струват между 10 и 80 лв. Децата до 7 години ще могат да наблюдават двубоите безплатно без право на седящи места, а тези между 7 и 14 години – срещу 50% отстъпка. Квалификациите са на 30 и 31 януари. Жребият за основната схема на индивидуалната надпревара и за турнира на двойки ще се тегли на 30 януари.

Скокът на Григор Димитров от Скалата на смъртта в Акапулко бе включен във видеото на официалния сайт на АТР за най-интересните моменти извън корта през 2015 година. През февруари най-добрият български тенисист впечатли почитателите си, след като се престраши да застане на ръба на едно от най-опасните места в Мексико. Скалата, известна като Ла Кебрада (Пукнатината), се намира в малък залив в най-прочутия мексикански курорт Акапулко. Тя се извисява на 35 метра над водата и от нея местните жители скачат за атракция на туристите. Адреналинът се крие в малката дълбочина – дъното е едва на 5 метра от повърхността. Затова скачачите чакат да дойде вълна, която да вдигне равнището на водата, за да не се ударят в дъното, което е само камъни.

Димитров бе на Ла Кебрада в компанията на мексиканския тенисист Сантяго Гонсалес и словачката Даниела Хантухова. В крайна сметка Григор и колегата му скочиха от 4-5 метра, което местните оцениха почти като подвиг за неподготвени гмуркачи. Преди това двамата изгледаха скоковете на местните гмуркачи от най-високата точка на Ла Кебрада – 35 метра. В тяхна чест един от скачачите се хвърли оттам с по една тенис ракета във всяка ръка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране