05.12.2023 | 19:55
Харалан си намери нов спонсор – олигави зрелищно Домуз ага
Платеният глашатай обяви ликвидатора на Булгартабак, КТБ, Лафка, държавни медии и куп по-дребни финансирани от държавата "частни бизнеси" за "доказано добър мениджър"...

Социалният антрополог Харалан Александров, който уж е сред платените медийни глашатаи на ГЕРБ, очевидно е намерил нов спонсор. И това е бъдещият формален председател на ДПС Делян Пеевски, или Домуз ага, както е наричан на галено от колегите си в парламента. С такова впечатление трябва да са останали слушателите на БНР, имали нещастието случайно да чуят бръщолевенията на Харалан.

Публикуваме ги заради тяхната уникалност и непреходност на изразните средства:

„Пеевски е доказано добър мениджър и със сигурност ще менажира по-добре евроатлантическите дела, отколкото ПП. Съвсем друг е въпросът дали ще се справи с лидерската задача“, каза Александров. И продължи: „Основното обвинение от другата група, от другата олигархична клика, към Пеевски е, че той краде на хората бизнесите. Писна му от тези обвинения, а и пострада през „Магнитски“, и е решил наистина да им вземе нацяло истинския бизнес, а той е евроатлантизмът.

Той нахлу там и няма спиране. Те са много ошашавени, защото той буквално ги маргинализира. Изведнъж се оказва, че досега другото е било балон и претенции, че било просто разказът, който няма управленска реалност“.

В този смисъл Харалан Александров каза, че Пеевски е феномен. По думите му „този човек е смел и успява да си защити интересите„.

Пеевски не прави грешката да бърка картата с територията, да бърка наратива с реалността (WTF!?!, б.р.). Той много дълго беше в реалността и мълчеше, но участваше в наратива. Сега изведнъж проговори и се оказа, че овладява и разказа„.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране