19.07.2019 | 8:25
Хубчев след успеха: Левски няма лидер
Дени Алар е изостанал много с подготовката, обясни треньорът на Левски

Наставникът на Левски Петър Хубчев отново показа своята взискателност към футболистите си. „Сините“ спечелиха и на реванша с Ружомберок с 2:0.

Попитан дали Давиде Мариани се утвърждава като лидер на отбора, Хубчев бе категоричен, че държи на колектива, а не на отделни личности.

„Целта беше да се класираме. Имахме късмета още с първата възможност да вкараме. Този гол успокои нещата. Има какво да се желае от играта. Видях концентрация и умора, тъй като едни и същи хора изнасят тежестта“, каза Хубчев след реванша.

„Трябва да държим повече топката, да бъдем по-агресивни. Има неща, върху които трябва да работим. Не знам докога ще издържим чисто физически. Други приказки се говореха след края на подготовката, но аз виждах работата на момчетата“, продължи треньорът на „сините“.

„Няма лидер в Левски, защото държа на колектива. Мариани е една малка, но важна частица за отбора. Той може да бъде още по-добър. Имам някакви забележки към него днес. В никакъв случай той не е човекът, около когото трябва да градим отбора. Аз държа на отбора, на колектива, не на личности“, добави Хубчев.

Едно от новите попълнения на Левски Дени Алар ще запомни дебюта си за „сините“. Австрийският нападател, родом от Славонски брод, успя да открие головата си сметка за клуба от „Герена“ още в първия си мач. Алар подпечата успеха с 2:0 над Ружомберок в реванша, разписвайки се в 92-ата минута. Петър Хубчев го пусна на смяна в 79-ата.

Героят от САЩ`94 разкри, че Алар е провел много тежка тренировка ден преди мача. Причината е, че е много изостанал с подготовката и физически не е готов за титуляр.

„Вчера Дени Алар направи много тежка тренировка, избяга 10 километра плюс други неща. Той е толкова назад с подготовката, че не може да си представите. Гледал съм го доста време. Дени Алар сега е назад с подготовката, но има нещо футболно в себе си, което не може да забави. Има уникални качества. Чисто физически трябва да надгради, и то колкото се може по-бързо“, коментира Хубчев.

Опитният специалист говори и за друг от новопривлечените. „Съжалявам, че Здравко Димитров не можа да вкара един или два гола. Нужно му е малко самочувствие. По перфектен начин изиграха комбинациите напред, трябваше да вкара. Има качества това момче, но трябва да си промени мисленето“, каза треньорът на Левски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране