14.02.2024 | 14:12
И президентът пита: Чий е вътрешният министър?
Държавният глава не е съгласен с понятието „ротация“ по отношение готвената смяна във властта през март

Чий е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов? Този въпрос постави президентът Румен Радев. Днес той посети село Покрайна, област Видин, по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

Пред репортери държавният глава заяви: „Ние така и не разбрахме, – вие можете ли да ми отговорите, – на кого е министърът на вътрешните работи, да речем. Всеки отрича и казва „не е мой министър – ами не е и мой“. Чий е тогава? Нали те ги назначават тези хора. Нека застанат ясно и да кажат кой министър на кого е, кой носи отговорност. Ние в момента имаме проблем с отговорността в управлението.“

Припомняме, че ПП-ДБ снеха доверието си от Калин Стоянов и поискаха оставката му през ноември. Той обаче получи подкрепа от ГЕРБ (и ДПС) и остана на поста си. Понастоящем обаче остава въпросът какво ще се случи след ротацията, която се очаква през март, и дали ще бъде сменен Стоянов.

Иначе, днес стана ясно и че президентът не е съгласен с понятието „ротация“.

„Това не е ротация. Това е подаване на оставка на цялото правителство заедно с министър-председателя и оттам цялата процедура се задвижва наново“, каза Радев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране