14.03.2018 | 19:57
Инспекцията по труда влезе в Би Ай Телевизия
ГИТ се е самосезирала за забавени заплати, собственикът обещава: утре

Главната инспекция по труда (ГИТ) влезе в телевизия Би Ай Ти. ГИТ се е самосезирала по публикации за забавените заплати на журналистите в прясно продадената медия. Служителите на телевизията получиха през миналата седмица, след голямо забавяне, половината от възнагражденията си за януари. Все още чакат останалата половина за този месец, както и цялата заплата за февруари.

Вчера е трябвало да има среща на ръководството с журналистите, но тя се е провалила с обяснението, че новият управител Мирослав Янев „се почувствал зле и е в болница“. Днес е била насрочена нова такава. Янев се появил малко след като инспекторите на ГИТ влезли в сградата. Те поискали от журналистите да декларират, че не са получили заплатите си.

На последвалата среща Янев обяснил пред екипа, че е получил „микроинсулт“. Поел ангажимент всички възнаграждения да бъдат изплатени утре, четвъртък. Първо обаче обяснил на журналистите, че закъснението на заплатите им не било чак толкова голямо. Но пък ако лично той се намирал в тяхната позиция, щял сам да води „революцията“. При по-ранен разговор, отново с журналисти от телевизията, на въпрос защо банката бави повече от седмица превода, новият собственик отвърнал: „Заклели са ми се, че утре ще ми преведат парите.“

Инспекторите на ГИТ са си тръгнали. На срещата са участвали Янев, както и един от управителите – Веселин Иванов, познат на публиката като съветник на вицепремиера в кабинета „Орешарски“ Зинаида Златанова. В прессъобщение до медиите, разпратено по-късно, ръководството на “Би Ай Телевизия” ЕООД съобщава, че телевизията е в процес на бизнес трансформация и подготовка на новата си програмна схема. „Има забавяне на част от заплатите на служителите на телевизията за януари 2018 по технически причини и няма проблем с финансирането на проекта“, се казва там.

„Новият собственик на медията „Интерактив ТВ Системс България“ има напълно изчистени взаимоотношения с предишните собственици братя Вълневи. Всички съществуващи задължения на телевизията към датата на подписването на договора за покупко-продажба са прехвърлени към „Интерактив ТВ Системс България“ и ще бъдат обслужвани от нея“, посочват собствениците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране