15.03.2024 | 17:50
Кабеларката на БСП вече е в списъка на НАП
Българска свободна телевизия е в списъка с големиге длъжници - към тези дни дължи 344 195 лева

Телевизията на БСП, която от дълго време вече не излъчва, попадна в списъка на НАП. В него са онези фирми, които от дълго време отказват да си платят задълженията – данъци, осигуровки, ДДС. Партийната фирма, наречена помпозно – „Българска свободна медия“, която стои зад телевизията, към тези дни дължи 344 195 лева. Сумата ежедневно се променя с лихвите, които се трупат.

БСП вероятно ще използва всякакви юридически хватки, за да не плати тези пари. Още повече че самата телевизия от година вече не излъчва.

Тя е спряна уж за кратко през април 2023г. Корнелия Нинова тогава се кълнеше, че спирането е временно, само докато се пренесе техниката в нов офис. Очаквано, нищо подобно не се случи. Сега, преди няколко седмици, малцината останали служители в медията са привикани на „Позитано“ 20, където им е съобщено, че трябва да си търсят ново препитание.

Репортери и оператори от БСП телевизията и досега се оплакват, че имат да вземат стотици хиляди левове. Другарите от партийната централа обаче забравили да внасят редовно дори и осигуровките на щатните си пропагандатори. Нищо че те всеотдайно хвалят непогрешимостта на лидера Корнелия Нинова и яростно да защитават наредената от Путин война срещу Украйна, пише „Уикенд“.

Проблеми има и със сметките за ток, наем и други консумативи. Според последния си финансов отчет „червената“ телевизия има още над милион и половина неплатени сметки. ИЗвън данъците.

Членове на „червеното“ ръководство коментираха, че съдбата на БСТВ е била ясна още при нейното създаване. Всяка електронна медия обичайно се издържа от реклами. За да ги има тях обаче, е нужно някой и да те гледа, подхвърлят опоненти на „червената“ идея.

Кабеларката на БСП, която се разпространява в цялата страна, се радва на едва няколко хиляди души ежедневна аудитория на възраст 75+, категорични са запознати. По-висока гледаемост имат регионалните телевизии. По време на съществуването си медията събира едва стотина хиляди лева от реклами. Голяма част от тях са платени от БСП в предизборните кампании, обясняват запознати.

Подобни са постъпленията и предходните години. Затова пък разходите са колосални – между 2 и 3 милиона лева годишно. Те се покриват от партийната субсидия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране