05.01.2024 | 10:51
Как бТВ и Нова ще се борят за зрители през новия сезон
Телевизиите стартират с интересни формати и сериали

Новият пролетен тв сезон стартира след броени дни и телевизиите отново ще кръстосат яростно шпаги за зрителския интерес. Вероятно най-чаканото предаване е третият сезон на „Ергенът“, който ще стартира навръх празника на влюбените 14 февруари в ефира на Би Ти Ви. Романтичното риалити ще се излъчва отново само два дни седмично, а водещ ще бъде пак Наум Шопов, пише „Ретро“.

Снимките на третия сезон приключиха в края на октомври и се състояха на гръцкия остров Родос. Победителката вече е ясна, но името й се пази в тайна от целия екип и останалите участнички, а ако някой „пропее“, го грозят сериозни неустойки за хиляди левове. Запознати разкриват единствено, че била певица, каквито ще има няколко в предаването. От телевизията, която излъчва най-гледаното риалити у нас, вече пуснаха анонс за началото на шоуто. Във видеовизитката новият ерген Александър Младенов демонстрира чар и аполонска фигура, а мнозина дами го сравняват по визия с турския актьор Кьванч Татлъту. Младенов е успешен бизнесмен с много и различни интереси и хобита. Алек има три сестри и един брат. Въпреки че привлича жените като магнит, той не харесва мимолетните връзки, а за него семейството е висша ценност. Преди да се обвърже сериозно, Алек иска да се увери, че е намерил правилната жена, която споделя светогледа и разбиранията му.

След точно 10-годишна пауза в ефира на Би Ти Ви се завръща и танцовото риалити „Денсинг старс“.

За водещи на Новия сезон се спрягат Александра Петканова и Орлин Павлов, а имената на членовете на журито все още се пазят в тайна. Сред участниците пък засега се знае, че ще бъдат младата и скандална певица Гери Никол, както и актрисата, която ни прослави в Холивуд, Мария Бакалова. Продуцент ще бъде Радослав Тушев, който реализира и „Ергенът“. Би Ти Ви ще заложи и на още една претоплена, манджа, а именно позабравеният: формат „Аз обичам

България“, който бе запазена марка на конкурентната Нова тв дълги години. За новия сезон е построено и ново модерно студио с интерактивен под. В него отново ще се сборват два отбора, които ще се състоят от обичани популярни личности, които ще бъдат ръководени от своите капитани. Ветераните във формата Андрей Слабаков и Юлиан Константинов няма да участват, а за водещ е гласена Александра Сърчаджиева. След половин година пауза в ефира на Би Ти Ви се завърна и Сашо Кадиев, но не за да води сутрешно, а вечерно предаване. Той застана начело на шоуто „Кой да знае“, което се излъчва всеки делничен ден от 20 часа от 1 януари насам. В него участват известни личности, на които Сашо задава въпроси тип „Стани богат“.

В ново амплоа ще влезе и журналистът Светослав Иванов, който пък ще играе в сериала „Алфа“ на Би Ти Ви.

Продукцията е нова, а водещият на „120 минути“ ще изиграе себе си. Главно действащо лице ще бъде следователят Максим Ръсин, в чиито обувки влиза певецът Стефан Вълдобрев. В една от главните роли е и Валентина Каролева  -дъщерята на продуцентката Весела Тотева. Тя стана известна с ролята във филма „Доза щастие“ на режисьорката Яна Титова, базиран на личната история на Весела Тотева, която почина през 2019 г., а преди това бе водила дълга битка със зависимостта си към хероина. Сериалът е бил одобрен от Би Ти Ви, след като екипът е направил първо пилотен епизод, разказаха от телевизията. Той се е конкурирал с филмова поредица на Любомир  Нейков и Димитър Митовски. Сериалът им е бил с работното заглавие „Партийна централа“, но засега бил отхвърлен за сметка на „Алфа“. Четвърти сезон по Би Ти Ви ще има и комедийната поредица „Съни бийч“, в която отново ще гледаме Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Иво Аръков и Евелин Костова.

Нова тв ще отвърне на удара на конкуренцията с двата си най-хитови и гледани формата, а именно „Хелс Китчън“ и „Като две капки вода“. Шеф Виктор Ангелов се връща на екран през февруари, а шестият сезон вече се снима. В него отново ще има отбор с известни личности, а специална роля във формата се говори, че е отредена на колоритната шеф Силвена Роу.

Участниците в „Като две капки вода“ пък отново се пазят в строга тайна, но е 100% сигурно, че Веселин Маринов пак ще бъде жури във формата, защото вече е разписал своя договор с продуцента Маги Халваджиян. Конфликтът му с Димитър Рачков от миналата година ще продължи да забавлява зрителите. Вторият, водещ на „Капките“ ще бъде Геро. Последното издание на шоуто записа рекордна гледаемост в цялата си история. Традиционно през януари ще се излъчва и „Черешката на тортата“.

Очаква се в ефира на Нова най-после да тръгне и вторият сезон на криминалния трилър „Дяволското гърло“, продуциран от Евтим Милошев. Продължението се казва „Есента на демона“ и бе заснето във Велико Търново преди близо две години. В главните роли пак са Владимир Карамазов и Теодора Духовникова. Продукцията е купена от Нова тв още преди месеци, но не е ясно защо забавиха излъчването й.

БНТ пък се хвърля в битката за рейтинг с втори сезон на хитовия сериал „Вина“, който започва на 7 януари и ще се излъчва всяка неделя от 21 ч.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев-Геро, Силвия Лулчева, а проектът е режисиран от Виктор Божинов. Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка.

Два от най-обичаните риалити формата може и да ги няма в родния ефир през 2024 г. Интересното е, че предаванията се излъчват в една и съща телевизия – Би Ти Ви. Става дума за “Фермата“ и „Сървайвър“. Докато за шоуто на Иван и Андрей още имало колебания от медията, предаването, в което трябва да оцелееш последен, със сигурност е аут от ефира. Последният сезон на „Сървайвър“ записа антирекорд по гледаемост от всичките си издания досега. И най-вероятно Благой Георгиев ще остане последният победител в шоуто, „Фермата“ също записа сериозен спад в гледаемостта си. Предаването се изхаби доста в последните години и нищо чудно да бъде заменено с нещо друго.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране