30.05.2018 | 12:55
Камен Плочев отрече да е подавал оставка

Управителят на НЗОК, за когото гръмна, че е освободен от Надзора на Здравната каса, отрече по БНР да е подавал оставка. В писмо до Надзора на НЗОК проф. Плочев информира, че не може да изпълнява задълженията си заради продължително боледуване. „Не подавам оставка“, уточнява той до надзорниците.

„По закон, след като са минали повече от три месеца, трябваше да се вземе отношение“, коментира той. От Касата са потвърдили, че са получили писмото му, но нямало насрочено заседание на Надзора. Надзорният съвет ще реши дали ще прекрати пълномощията ми, или пък ще ми ги продължат“, допълни още д-р Плочев, цитиран от държавното радио. „Такъв е законът, но за оставка не е ставало дума“, уточнява още шефът на НЗОК.

За писмото научили и депутати от здравната комисия, които бяха учудени, защото наистина в документа не присъствало никакво изявление за подобен ход от стран на Плочев.

През февруари на управителя на Здравната каса му беше поискана оставката от здравния министър заради писмото до депутатите, че Здравната каса има милиони стари дългове към лечебни заведения в чужбина. От МЗ отрекоха, а после твърдението на Плочев се потвърди. Той обаче излезе в болничен заради влошено здраве и дори беше хоспитализиран.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране