06.01.2024 | 19:26
Карадайъ обрал касата на ДПС
Бившият председател на движението щипвал от държавната субсидия на движението

Двамата бъдещи съпредседатели на ДПС – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров нямат никакви организационни качества, те са по-скоро бизнес ориентирани. Това коментира в предаването „Позиция“ на Радио Варна бившият зам.-председател на ДПС Гюнер Тахир. Според него, двамата председатели ще гарантират баланс в ръководството на движението. „Целта е Ахмед Доган да попречи на Делян Пеевски да изземе инициативата“, каза още Гюнер Тахир.

По повод написаното от Доган, че „ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация“, Гюнер Тахир коментира: „Доган сега ли откри това?! Именно той превърна ДПС в корпорация. Той говореше за обръчите от фирми и, че разпределя порциите в държавата. Аз мога да потвърдя как още от 90-те години хора, които нямаха нищо общо с партията, се появяваха като фантоми в листите на ДПС и съответните комисионни за това, че те ще станат депутати, ги вземаше лично Доган“.

„Имам информация, че една от причините да бъде махнат Мустафа Карадайъ е, че е бъркал в касата с държавната субсидия на ДПС, но там, от години, безконтролно бърка и самият Доган. Хората, които гласуват за ДПС, трябва да знаят, че тези 11 лева, които се плащат за глас на всяка партия, се харчат безконтролно в ДПС“, подчерта бившият втори в движението.

Гюнер Тахир напомни, че предстои назначаване на нови членове в регулаторите, като, според него, ДПС държи да има представители в Комисията за защита на конкуренцията, в КЕВР и в Комисията за защита от дискриминация.

Интервюто ТУК

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране