19.05.2017 | 16:28
Каракачанов убеден: ДПС клати кабинета
БСП се включила в заверата с искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов

Вицепремиерът Красимир Каракачанов видя опит за дестабилизиране на кабинета в изтеклите снимки с нацистки поздрави на негови представители. Каракачанов свика журналистите в НС, за да им съобщи „проверена информация“, че ДПС е инициирало изтичането на снимката на служителя на военното министерство Иво Антонов в опит да събори правителството. БСП се включила в заверата с искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Кога БСП разбра, че сме фашисти? Когато Нинова обясняваше, че може да направи коалиция с нас, не знаеше ли, че сме фашисти? Стига с тези евтини политически номера. Разбирам, че мечтата й да бъде премиер не се сбъдна, но трябва да има някакъв морал в политиката. Довчера бяхме путинисти, днес сме фашисти“, заяви Каракачанов. Той обяви още, че националистите са причина ДПС да не бъде във властта и заради това сега движението се опитвало да събори правителството.

От думите на Каракачанов се разбра, че Антонов е в болница след сърдечна криза и след подобряване на здравословното му състояние ще бъде взето решение за бъдещето му. В четвъртък зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че служителят е уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Каракачанов допълни, че няма закон, по който да уволни Антонов, който работел дълги години във ведомството. „Разбрал съм се с премиера, ще му докладвам лично, когато човекът се възстанови – въпросът има и морална, човешка страна“, заяви Каракачанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране