22.01.2024 | 10:59
Кличко за управлението на Зеленски: Мирише на авторитаризъм
Нямало място за алтернативни гледни точки

Сегашният режим в Украйна е далеч от демокрацията, по-скоро е авторитаризъм. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в интервю за канадския вестник The Globe and Mail.

„Не мога да нарека това, което виждаме в момента, демокрация“, каза кметът. „Това мирише на авторитаризъм“. Според Кличко за тази ситуация са отговорни определени хора, които той отказа да назове. „Те искат всичко да бъде централизирано и затова виждам централизирани медии и телевизия в Украйна, а също така се опитват да централизират властта, да изградят вертикала“, отбеляза кметът.

„В телевизионния ефир през последните две години няма място за алтернативни гледни точки. Виждаме реално желание да се представи само една информация, която те се опитват да контролират“, подчерта Кличко. „Обективната, правдива информация е много важна за обществото и монополът върху информацията според мен не е добър“.

Украинските медии многократно съобщаваха за конфликта на Кличко с кабинета на президента на Украйна. Властите в страната обвиниха кмета на Киев за проблемите с електричеството и отоплението, недостатъчния брой обществени отоплителни пунктове и незадоволителна работа на приютите в града.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране