21.01.2015 | 21:02
Кой е посерко, бе?
Патриотичен преглед на печата

Някои се мислят за много важни, донася „Стандарт“. Да не пестим нищо от високия наратив – „Кличко: Пулев е посерко“, рекъл световният шампион по бокс. Лесно му е на един побойник да ги ръси всякакви, но ние, българите, „за едното красно име живеем“, както казва Рачко Пръдлето.

Затова се доверяваме на вестници, които бранят българското достойнство. Пример от „24 часа“ за мъжество: „За втори път Бойко Борисов осъди Сидеров за клевета“. Това си е тежък съдебен нокдаун, защото лидерът на „Атака“ е назад вече с 230 000 лева спрямо премиера, когото харесваше толкова много в предишния му мандат. Нищо чудно пак да му стане фен, че да закърпи дупките в бюджета.

„Преса“ ни вдига националното достойнство – мъжество и жените ни са на висота : „Първата дама на протест срещу властта“. Не е ясно срещу коя власт, защото Юлиана Плевнелиева протестирала против глобата на „Икономедиа“, наложена от Комисията за финансов надзор, която пък е независима от изпълнителната власт.

Вижда се, че българите не са за подценяване. Бившият премиер и още по-бивш цар Симеон Сакскобургготски ги съветваше да си сменят чипа, за да станат европейци като него. И резултатът е налице, както пише „Монитор“: „Новите лични карти с два чипа“. Представяте ли си – европейците с по един, ние – с два! Смее ли някой да ни спре на шенгенска граница като посерковци.

За националното самочувствие работят всички – не само българи, но и роми, които тъй незаслужено се натъкват на европейски препятствия, защото били такива-онакива. „Труд“ ни смайва с информационна находка: „В село Орляне, община Угърчин, живее ромско семейство, което се изхранва с труд“. По всички правила на информацията кореспондентът на вестника в Ловеч е издирил необичаен факт, а на финала е разкрил общественото му измерение: „Младото семейство се радва на всеобщо уважение в цялото село“. Това е истината, драги ми господине Кличко.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране