16.01.2015 | 14:52
Комично! Московски обърка отговора на депутатско питане
Министърът се усети, че чете различен текст на втората минута

Невероятен гаф сътвори в парламента министърът на транспорта Ивайло Московски по време на парламентарния контрол.

След като около 2 минути чете отговор на въпрос, зададен от депутата Георги Кадиев, за реформата в БДЖ, накрая се оказа, че той всъщност чете не това, което трябва.

„Момент… Това… Четем отговор на друг въпрос, да… Съжалявам!“, сепна се той и набързо изтича да смени папките, грижливо подготвени от пиарите му.

„Съжалявам много“, смири тона транспортният министър и се върна на въпроса за железниците. Председателят на Народното събрание очаквано Цецка Цачева побърза да замаже положението, макар че също се изкикоти: „Така е, като се събират много въпроси, колеги. 15 часа отговори на парламентарен контрол“.

Комичната ситуация бе продължена от спречкане между него и Кадиев. Социалистът поиска да бъдат коментирани случаите, в които по една жп линия се движат влакове един срещу друг.

„Понеже искате да се заяждате, да Ви кажа, че по наше време поне не са палеха хора, по ваше време се палеха и хора“, отговори на това Ивайло Московски. След сътворения от него гаф обаче Кадиев реагира така: „Аз разбирам, че масата въпроси е толкова голяма, че по средата на отговора разбирате, че не четете правилния въпрос.

По същата логика мога да кажа,че при вас имаше терористичен акт, а при нас нямаше, но такива неща се случват. В никакъв случай не се заяждам“. Искам да ми отговорите като човек, а не да четете това, което са Ви написали експертите, продължи Кадиев.

„Вие чувствате ли се спокоен от безопасността в българските държавни железници? Вие бихте ли натоварили вашето семейство на влак и да отидете някъде?“. „Майка ми и баща ми дойдоха на гости на Коледа с влак, така че железниците те използват често“, защити се обаче транспортният министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране