18.10.2023 | 21:07
Контрера: Нашите теми за София са здравеопазване, образование, транспорт и транспортна инфраструктура
Той и Васил Гюров спориха за ала-бала в обещанията на политиците

„Логиката на моята кандидатура е ясна. След два мандата зад гърба си натрупах знания кои са проблемите и кои са възможните решения. През последния мандат преминахме през три кризи“, каза в студиото на „Лице в лице“ Карлос Контрера, кандидат за кмет на София и водач на листата на ВМРО.

„Сглобката има два проблема – ГЕРБ много лъже, а „Демократична България“ и разширението с „Продължаваме промяната“ и „Спаси София“ много говорят, но нищо не правят. ГЕРБ вече не е консервативна партия. Тя се превърна в мека форма на ДБ. Не ви ли звучат двамата кандидати на ГЕРБ и ПП-ДБ по един и същи начин? Не звучат ли като Христо Иванов?“, посочи той.

„На балотаж нито ще подкрепим Хекимян, нито Терзиев. Ляволиберални кандидати няма как да подкрепим. Нашите теми са четири – здравеопазване, образование, транспорт и транспортната инфраструктура. Инвестиции трябва да има в зоните, през които в последните мандати бяха пренебрегвани. Реконструкцията на булевард „Рожен“, започване на изграждането на булевард „Копенхаген“ и бул. „Стамболийски“ са ключови въпроси, които не трябва да се отлагат“, коментира Карлос Контрера.

„Много разговаряхме с различни хора. Даваме допълнителен избор на гласоподавателите. Още в самото начало сме ситуирани като различни. Ние сме граждански кандидатури“, обясни Васил Гюров, водач на листата на Движени „Гражданска инициатива за София“.

„Ние сме част от демократичното общество. Аз не виждам какъв е проблемът. Разпиляването на гласове не е проблем“, каза той по отношение на това, че вече не е част от коалицията „Демократична България“.

„Аз отговарям само за себе си. Работата на Общинския съвет е като на една групировка. Знаем как мнозинството работи през последните четири години. За мен „ала-бала“ е от сутрин до вечер да слушам кандидати за кметове, които говорят едно и също. Проблемът е, че хората са се обезверили. Срещу обезверяването човек може да се бори с активност“, каза още Васил Гюров и определи корупцията като един от основните проблеми пред столицата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране