03.09.2015 | 17:54
Кунева натиска Реформаторите да излязат от властта
Вицепремиерката е обидена заради бламирането на антикорупционния й закон

В отговор на бламирането на антикорупционния й закон Меглена Кунева заплаши, че Движение „България на гражданите“ ще излезе от управлението. В официално съобщение на партията й се посочва, че ДБГ ще навива и останалите от Реформаторския блок да излязат от правителството. „Случилото се днес разколебава нашите членове и симпатизанти в смисъла на участието на РБ в управляващото мнозинство.

Движение „България на гражданите“ ще направи тази оценка на Националния си съвет в събота и неделя и ще постави въпроса пред парламентарната група на Реформаторския блок“, се посочва в позицията на партията на Меглена Кунева. Според депутатите от ДБГ „така беше лепнато историческо петно върху 43-то Народно събрание“.

Хората на Кунева недоумяват, че партньорите в коалицията АБВ не са ги подкрепили в пленарната зала, при положение, че техният вицепремиер Калфин не е гласувал против законопроекта на заседанието на Министерския съвет, когато е бил приеман. Днес в залата РБ останаха сами с ГЕРБ и проектозаконът за борба с корупцията не успя да спечели подкрепата на останалите двама партньори – АБВ и ПФ, които заедно с опозицията го отхвърлиха.

„Възникват въпроси от какво е продиктувана промяната в позициите на АБВ – от страх или от лични интереси. Необяснима е позицията и на част от ПФ, чиито представители подкрепиха законопроекта в комисиите, но не и в пленарната зала днес“ – коментират от партията на Кунева.  От днес Движение „България на гражданите“ започва “ кампания в страната за мобилизиране на допълнителна гражданска подкрепа“ и ще разчита на „засилен обществен натиск в подкрепа на антикорупционните мерки“, заричат се още от движението.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране