06.12.2015 | 0:35
Левски отново се издъни, но излезе лидер
"Сините" направиха 0:0 при гостуването си на Ботев в Пловдив
Ботев Пловдив и Левски завършиха наравно 0:0 в първи мач от 19-ия кръг на „А“ група.

По този начин „сините“ не спечелиха във втора поредна среща, след като в миналия кръг загубиха с 0:1 от Берое. Въпреки това, възпитаниците на Стойчо Стоев си върнаха 1-то място в класирането с една точка пред Лудогорец. След малко обаче разградчани гостуват на Литекс и при успех, ще излязат еднолично на върха. „Канарчетата“ пък остават на 8-ма позиция, но вече с 19 т.

През първото полувреме в „Коматево“ двата отбора създадоха добри положения за гол, но не ги реализираха. След почивката обаче двубоят беше много скучен. Интересното е, че това е първото нулево равенство помежду им от далечната 1979 г.

Мачът започна на високо темпо и домакините имаха великолепна възможност да поведат още в 4-ата минута. Тогава Левски сбърка при изнасянето на топката, Грегъри Нелсън я открадна, напредна и стреля мощно в долния десен ъгъл, но на сантиметри от целта. Гостите отговориха с удар на Веселин Минев по земя, при който Виктор Голас улови кълбото.

След 15 минути игра Мики Орачев центрира отляво в наказателното поле, където Роман Прохазка засече с глава, но стражът на Ботев отново беше на мястото си. В 20-ата минута Ботев организира отлична атака, при която Мариян Огнянов проби отляво и навлезе в наказателното поле, където пусна пас успоредно на голлинията. Точно преди Серкан Юсеин да засече на опразнената врата, Минев успя да изчисти.

В 37-ата минута Георги Костадинов с перфектен пас от центъра изведе Живко Миланов, който нахлу от втора позиция и стреля, но Голас спаси. 5 минути по-късно Левски отново пропусна да поведе. Джереми де Ноойер намери Мигел Бедоя, който беше непокрит на границата на пеналта. Испанецът овладя и шутира, Голас замръзна на мястото си, но топката мина покрай лявата греда.

„Сините“ започнаха по-активно второто полувреме и първо изстрел на Де Ноойер беше уловен от Голас, а в 54-ата минута той изби и удар на Костадинов в корнер, след който не последва нищо интересно. После обаче играта се накъса и интересни положения в „Коматево“ нямаше.

В 83-ата минута Де Ноойер можеше да донесе победата на Левски, след като отправих страхотен удар, Голас плонжира, не успя да играе с топката, но тя мина много близо до дясната му греда.

До края така и не падна гол и срещата завърши 0:0.

Ботев – Левски

Голмайстори:

Ботев: 1.Виктор Голас, 11.Йордан Христов, 18.Радослав Терзиев, 22.Пламен Николов, 28.Филип Филипов, 88.Милен Гамаков, 20.Серкан Юсеин (46-Варела), 17.Лъчезар Балтанов (87-Генов), 7.Мариян Огнянов, 23.Грегъри Нелсън (61-Колев), 91.Рахави Кифуети
Треньор: Николай Костов

Левски: 29.Боян Йоргачевич, 20.Живко Миланов, 3.Аймен Белаид, 30.Максимилиан Карнер, 14.Веселин Минев, 70.Георги Костадинов (76-Гаджев), 8.Джереми Де Нойер, 4.Мики Орачев (60-Краев), 15.Роман Прохазка, 10.Мигел Бедоя, 99.Линел Китамбала (68-Димитров)
Треньор: Стойчо Стоев

Пловдив, спортна база „Коматево“
Съдия: Мартин Стоименов
Жълти картони: Балтанов (Ботев); Карнер (Левски)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране