28.06.2019 | 0:01
Милен Михов бие тревога: Ахмед Доган и Софи Маринова влязоха в училище
Доган е описан като учен със съществен принос и името му стои редом с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков

Попфолк иконата Софи Маринова пък е пресъздадена като „изпълнител, прославил страната ни по света“.

Според Михов Доган е описан като учен със съществен принос и името му стои редом с имената на Радой Ралин, Валери Петров и Георги Марков.

„Любопитно е дали това е следствие на неговите дълбоки философски прозрения и занимания с философия или от приноса му в хидроинженерното строителство?”, коментира Михов.

ВМРО поиска от МОН да се ревизира ученото съдържание и резултатите да бъдат публично обявени. „Ние настояваме МОН да изготви доклад за осъществената проверка за учебното съдържание на всички учебници“, каза още Михов.

Преди няколко дни стана ясно, че учебници по история за X клас са спрени, защото периодът 1944-1989 г. от историята на България е отразен неправдоподобно. Управлението на Тодор Живков е представено без съпътстващите репресии. „Има страхотни инсинуации за прехода. Думите на Петър Младенов: „По-добре танковете да дойдат“ са предадени превратно. Танковете са заменени със Станко Тодоров. В учебниците липсва ДС, трябва да я търсите между редовете. Това е репресивен апарат, създаден от СССР“, заявява от своя страна журналистът Христо Христов, който бе един от подалите сигнал до МОН за манипулативно предадените исторически факти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране